Balkanlıoğlu'ndan istihdam seferberliğine davet

İl Ekonomik Toplantısı İş Dünyasın Platformunu oluşturan kamu ve özel sektör temsilcilerinin katılımları ile gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğve Sakarya Üniversitesi Rektör Vekili Mehmet Ali Yalçın, SESOB Başkanı Hasan Alişan ile Kamu kurumlarının yöneticileri ve iş adamı derneklerinin başkanları katılım sağladılar. Toplantıda, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün Ülke İstihdamıyla İlgili faaliyetleri ve işsizlik oranları hakkında bilgi verdi.

İşsizlik Oranında Rekor Azalış

Hane Halkı İşgücü anketi sonuçlarına göre, işsizlik oranı ve işsiz sayısı 2018 yılında da azalmaya devam ediyor. 2018 yılı Mart döneminde işsizlik oranı bir önceki yılın aynı dönemine göre 1,6 puan azalarak % 10,1 olarak gerçekleşti. İşsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 432 bin kişi azaldı. Genç Nüfusta işsizlik oranı 3,7 puan azalarak % 17,7 seviyesinde gerçekleşti. Kadınlarda işsizlik oranı 1,4 puan azalarak % 12,9 olarak gerçekleşmiştir. Geçen yıla göre kadın istihdamı 407 bin kişi arttı. 2018 yılı Mart Döneminde istihdamda olanlar 2017 yılının aynı dönemine göre 1 milyon 10 bin kişi artarak 28 milyon 499 bin kişiye yükseldi.

İŞKUR’un İstihdam Destekleri Devam ediyor…

İşyerinde en az 2 sigortalı çalışanı olan işverenin, İşbaşı Eğitim Programlarıyla alacağı işçinin 3 ay süreyle ücretini İŞKUR karşılamaya devam ediyor. Ayrıca, imalat ve bilişim sektöründeki uygulanacak programlarda bu süre 6 ay olarak uygulanabilmektedir. Bunun yanında, işverenin program bitiminde aynı kişiyi işe alması halinde İstihdam Seferberliği teşviklerinden de yararlanılması söz konusu olmaktadır. Bu durumda da 12 aydan 18 aya kadar ilave istihdam edilecek her sigortalı için işverenlerden sigorta primleri, damga vergisi ve gelir vergisi alınmamaktadır.

SATSO Başkanı Sakarya Ekonomisi çok daha fazla büyüyecek

SATSO Başkanı Akgün Altuğ; “bugün Sakarya sanayisi, Sakarya yüzölçümünün % 1’ ini bile doldurmamaktadır. İstanbul’da % 3 olan bu oran Karasu’da oluşturulması planlanan mega endüstri alanının oluşturulması halinde bile % 1’i bulmayacaktır. Dolayısıyla, tarımı endüstriye, endüstriyi de tarıma tercih etme gibi bir lüksümüz bulunmamaktadır. Her ikisinin de geliştirilmesini hedefimiz olmalıdır.

İlimizde dış mekân süs bitkiciliğinin önümüzdeki dönemde daha da artacağını öngörmekteyiz. İthal ettiğimiz filizleri İlimizde yetiştirerek ihracı olmayı planlıyoruz. Bu konuda 26-29 Eylül 2018 tarihleri arasında Sapanca Kırkpınar’da “peyzaj ve süs bitkiciliği festivali” düzenleyerek sektörün önünü açmayı hedefledik Ayrıca, tarım ürünlerinin depolanması konusunda çalışma yapıyoruz. Bu konuda lisanslı bir şirket üzerinde kaliteli bir tarım ürünü depoculuğu oluşturma çalışmamız devam ediyor.” ifadesinde bulundu.

Üniversitenin yapılanma çalışmaları devam ediyor.

Sakarya Üniversitesi Rektör Vekili Mehmet Ali Yalçın; Diş Hekimliği Fakültesinin 2018-2019 eğitim döneminde öğrenci almaya başlayacağını, Atatürk Spor Salonunun yanında bulunan eski MYO alanının Diş Hekimliği Fakültesi olarak kullanılacağını belirtti. Ayrıca, ilçelerde açılması planlanan fakülteler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Vali Balkanlıoğlu’ ndan istihdam seferberliğine davet

Vali Balkanlıoğlu yapmış olduğu değerlendirmede; “uluslararası ilişkilerde güçlü olanın haklı olduğu görülmektedir. Bu durumu şuan ki dünya ülkelerinin ilişkilerine baktığımızda çok kolay anlayabilmekteyiz. Dolayısıyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı İstihdam Seferberliği, Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı istihdam teşvikleridir. Bu teşvikler aynı zamanda işverenlerimizin veya firmalarımızın gerek ulusal ve gerekse uluslararası rekabet güçlerini de artırmaya yöneliktir. İstihdamın artması, üretimin ve ihracatın artması anlamına gelecek, ülke ekonomimizin büyümesine ve güçlenmesine destek sağlayacaktır. Dolayısıyla, işverenlerimizin bu teşviklerden azami ölçüde faydalanarak istihdamlarını artırmaları beklentimizdir” dedi.

Ayrıca, Vali Balkanlıoğlu toplantının ev sahipliğini yapan SATSO Başkanı Akgün Altuğ’ a destekleri dolayısıyla ve Sakarya İş Dünyası Platformu katılımcılarına teşekkürlerini iletti.

21 Haz 2018 - 15:32 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.