Bakanlıktan, Turgutlu Göleti açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Sakarya Pamukova Turgutlu Göleti inşaat çalışmalarına ilişkin basın açıklamasında bulunuldu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Sakarya Pamukova Turgutlu Göleti inşaat çalışmalarına ilişkin basın açıklaması;

SAKARYA PAMUKOVA TURGUTLU GÖLETİ’NDE İNŞAAT ÇALIŞMALARINA HIZLA DEVAM EDİLİYOR…

PROJENİN TAMAMLANMASIYLA 980 DEKAR ZİRAİ ARAZİ SUYA KAVUŞACAK…

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Sakarya’da inşa edilen Pamukova Turgutlu Göleti’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Proje’nin hizmete açılmasıyla birlikte 980 dekar zirai arazinin suya kavuşturulması hedefleniyor.

Yüzde 30 Fiziki Gerçekleşme Sağlandı

Temelden 27 metre yükseklikte inşa edilen gölette şu ana kadar yüzde 30 fiziki gerçekleşme sağlandı. Proje inşaatında bugüne kadar derivasyon ve batardo imalatları tamamlanırken dolusavak ve gövde sıyırma kazılarına devam ediliyor. Tesisin hizmete alınmasıyla 980 dekar zirai araziye su temin edilerek ülke ekonomisine yıllık 1,37 milyon TL katkı sağlanacak.

Tesis ile Elektrik Üretimi de Yapılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak Sakarya’da büyük bir gayretle çalıştıklarını kaydederek şunları söyledi:

“Pamukova Turgutlu Gölet’inde şu ana kadar yüzde 30 fiziki gerçekleşme sağladık. 6 milyon 547 bin TL’ye mal edeceğimiz bu tesisi yılsonuna kadar hizmete açmayı hedefliyoruz.”

17 May 2018 - 15:32 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.