Bakanlıktan beklenen onay geldi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu iki güzel gelişmeyi şehirle paylaştı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, mera vasfında bulunan Sakaryaspor Rüstemler Tesisleri’nin spor alanına dönüşmesi ve bisiklet adası inşa edilecek nehir kenarındaki alanın ise Büyükşehir’e tahsisinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın onayıyla kabul edildiğini açıkladı. Başkan Toçoğlu, şehirle nehrin bütünleşmesi konusunda önemli bir adımın atıldığını kaydetti.

Bisiklet Adası için güzel gelişme

Toçoğlu, “Daha önce şehirle nehri bütünleştirmek istediğimizi belirtmiş, Sakarya Nehri’nin hemen kıyısında bir Bisiklet Adası projesi yapacağımızı ifade etmiştik. Projemizin hayat bulacağı alanın mera vasfından çıkarılarak Büyükşehir Belediyemize tahsis edilmesi gerekiyordu. Bu konuda bakanlığa başvuruda bulunmuştuk. Rüstemler Tesisleri de yıllardır mera alanıydı. İnşaat yapılaşması olmuyordu. Bu mera alanının da spor alanına dönüştürebilmesi için bakanlığımıza başvuru yapmıştık” diye konuştu.

Bakanlık onay verdi

“Milletvekillerimiz adına Prof. Dr. Mustafa İsen ve Ayhan Sefer Üstün, konuyla ilgili Sayın Bakanımızla bir araya geldiler. Toplantı yaptılar. Bakanımıza Sakarya’nın bu alanlara ihtiyacı olduğunu ifade ettiler. Sayın Bakanımız da AK Parti hükümetlerinde Sakarya’nın ayrı bir önemi olduğunu dile getirerek onayladılar. Sakarya’da 2020 yılında Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde gerçekleşecek olan Dağ Bisikleti Maraton Dünya Şampiyonası öncesinde Sakarya Nehri kıyısında kuracağızmız spor tesisi ile bisiklet branşına uluslararası alanda katkı sunacağız. Bisiklet Adası ile her yıl uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. İnşallah yeni bisikletçilerin yetiştiği bir merkezi şehrimize kazandırmış olacağız” dedi.

Sportif ihtiyaçlar

Başkan Toçoğlu, “Hamdolsun milletvekillerimizle uyum içerisinde çalışıyoruz. Milletvekillerimizle ele ele vererek sorunları bir bir çözüme kavuşturuyoruz. Bu gelişmeyle Sakarya’nın sportif ihtiyaçlarına karşılık üreteceğiz. Şehrimiz için iki güzel haber oldu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba’ya, Bakan Yardımcımız Mehmet Daniş’e ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

18 Kas 2017 - 15:41 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.