Aydınlatma direklerine bakım

SEDAŞ bölgesinde bulunan 400 bin armatürün eksiksiz yanması ve müşteri memnuniyeti nedeni ile ekipleri ile birlikte aydınlatma direklerine bakım yapıyor

SEDAŞ (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.) Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce de aydınlatma çalışmalarını 7 gün, 24 saat aralıksız sürdürüyor.

SEDAŞ 4 ilde toplam 20 Bin kilometrekarelik faaliyet alanındaki 45 ilçe, 766 köy ve 1344 mahalle de yer alan 400 Bin aydınlatma direğindeki armatürlerin her gece devreye girmesi için bakım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. SEDAŞ Ekipleri tarafından kontroller sırasında tespit edilen aydınlatma arızaları yanında, SEDAŞ Çağrı merkezine Alo 186 hattı üzerinden gelen aydınlatma ihbarları da SEDAŞ Müşteri İlişkileri Yönetim Sisteminde kayıt altına alınarak titizlikle değerlendiriliyor. SEDAŞ sokak aydınlatmalarına ait elektrik tüketim değerlerini, OSOS Projesi (Otomatik Sayaç Okuma Sistemi) üzerinden sayaç tüketim endekslerini uzaktan anlık olarak çıkarabiliyor ve fatura tüketim bilgilerinin oluşturulmasını sağlıyor. Aydınlatma sayaçları ile bunlara ait modemlerin bakımı da ayrıca yapılıyor.

TRAFİK AKIŞIÜZERİNDE AYDINLATMA ÇALIŞMALARI

SEDAŞ Ekipleri gece gündüz demeden, hatta geceleri herkes uyurken yanmayan lambaların onarımı için sahada görev yapmayı sürdürüyor. SEDAŞ Şebeke Operasyon Ekipleri trafiğin yoğun olduğu yerlerde platformlu ve sepetli araçların üzerinde aydınlatma çalışması yapabilmek için titizlikle uyguladıkları iş güvenliği önlemlerini alarak karanlıkla mücadele ediyorlar. SEDAŞ İşletme Bakım ekipleri trafikte de gerekli iş güvenliği önlemlerini almak üzere İl Emniyet Müdürlükleri’nin Trafik Uygulama ve Denetleme Müdürlükleri ile yazışmalar yapıyor ve gerekli izinleri alarak karayolu güzergahlarında da aydınlatma bakım çalışmalarını gerçekleştiriyorlar.

37498 AMPUL VE 7611 ARMATÜR TAKILDI

SEDAŞ görev bölgesinde Ocak ve Temmuz ayları arasında yapılan çalışmalar dikkate alındığındasokak ve cadde aydınlatmalarının sağlıklı bir şekilde işletilebilmesi için 37498 adet ampul, 7718 adet armatür, 17264 adet ateşleyici, 5711 adet aydınlatma ve armatür yedek parçası, armatür içinde yer alan 11450 adet Balast kullandı.

GENEL AYDINLATMA YÖNETMELİĞİNE UYGUN

Genel Aydınlatma Yönetmeliğinde belirtilen ve kamunun genel kullanımına yönelik bulvar, cadde, sokak, alt-üst geçit, meydan, kavşak, köprülü kavşak, yürüyüş yolu ve yaya geçitlerine ait yerlerin aydınlatmalarının bakım ve onarımı için SEDAŞ şebeke operasyon ekipleri alarm halinde çalışıyorlar.Halkın ücretsiz kullanımına açık ve ticari faaliyette bulunulmayan kamuya ait park, bahçe, tarihi ve ören yerlerinin aydınlatmalarına ait işletme bakım çalışmaları da belediyeler tarafından yapılıyor. Pek çok il ve ilçe de Belediyelerin yaptığı aydınlatma tesisleri için gelen ihbarların değerlendirilmesi amacıyla gerekli koordinasyonu SEDAŞ sağlarken, bu amaçla Belediyelerle işbirliği de yapıyor. SEDAŞ Valiliklerde yer alan Aydınlatma Komisyonlarında Valilik, Belediye ve TEDAŞ temsilcileri ile aydınlatma komisyonunun üyesi olarak yer alıyor. Yeni aydınlatma tesisleri yapılması için yatırım talepleri bu komisyonda değerlendiriliyor.

10 Eyl 2017 - 09:37 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.