“Aşure Birlik ve Dirlik Günüdür”

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Muharrem ayının 10. günü kutlanan Aşure günü nedeni ile bir mesaj yayınlayarak tüm insanlık âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk Muharrem ayının 10. günü kutlanan Aşure günü için mesaj yayımladı. Başkan Öztürk mesajında “Aşure gününün ruhunda, paylaşma, dayanışma var Aşure birlik ve dirlik günüdür” dedi.

“Aşure gününün ruhunda paylaşma dayanışma var”

Başkan Öztürk mesajında; “İnancımıza göre hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu günü olan Aşure gününde birçok önemli olay meydana geldiğine inanılır ve bu güne kıymet atfedilir. Aşure günü, Nuh Peygamber’in büyük tufandan kurtuluşu, Hz. İbrahim’in Nemrut’un ateşinde yanmadığı gün, Hz. Musa’nın denizi yararak firavundan kurtulduğu gün gibi birçok önemli olayın yaşandığı bir gündür. Aşure günü birlik ve dirlik günü olup paylaşmayı dayanışmayı simgeler. Ayrıca Aşure günü dolayısıyla Kerbela şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz. Tüm vatandaşların Muharrem ayını ve Aşure Gününü tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Aşure İkramı

Öte yandan Başkan Öztürk yaptığı açıklamada 26 Eylül Çarşamba Günü Yunus Emre Diriliş Meydanında vatandaşlara aşure ikramında bulunulacağını belirterek “26 Eylül Çarşamba Günü Yunus Emre Diriliş Meydanında yapacağımız Aşure ikramı ile bir geleneği yaşatarak Muharrem ayının bereketini vatandaşlarımız ile paylaşacağız, tüm vatandaşlarımızı aşure etkinliğine davet ediyorum” dedi.

20 Eyl 2018 - 13:52 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.