Aşmak İsteyenler İçin

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi’nce (SASGEM) düzenlenen konferansların bu haftaki konuğu eski üİstanbul Milletvekili Lokman Ayva oldu.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen “Aşmak İsteyenler İçin” başlıklı konferansta konuşan Lokman Ayva, bu tür etkinliklerin düzenlenmesinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi. “Kendini aşmak” kavramının insan yaşamındaki önemine vurgu yapan Ayva, “Siz sahip olduklarınızın ötesine gitmek istiyorsunuz. Kendinizi aşmak, kendi bakış açınızı bile aşmak istiyorsunuz. Üniversite öğrenciliği de kendini aşma demek. Çoğu mezunun içinde bulunduğu durumdan çok daha büyük hayalleriniz, istekleriniz ve düşünceleriniz var” dedi.

Engellilerin durumu bilinmiyor

İnsanların arasında engeller bulunduğunu söyleyen Lokman Ayva, engelli ve engelsiz insanların tanışamadığına, konuşamadığına dikkat çekti. Engelli ve engelsiz insanların tanıştıktan sonra ise daha iyi anlaştıklarını belirten Lokman Ayva, “Engelliler neden istenmiyor sorusu üzerine yapılan bir araştırmanın sonuçları çok ilginç. İnsanların yüzde 90’ı engellilerin nasıl yiyip içtiğini, nasıl iletişim kurduğunu, nasıl eğitim aldıklarını bilmiyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen “Aşmak İçin Hareket” kampanyasından da söz eden Ayva, şunları söyledi: “Kampanya sporla ilgili olduğu için Türkiye’deki bütün futbol takımları, müsabakalara ‘Aşmak İçin Hareket’ pankartları ile çıktılar. Toplumun tamamı kuşatılmış oldu. Kampanya kapsamında, 81 ilde yapacağımız aktivitelerle, her türlü spor faaliyetleriyle, engelli ve engelsiz öğrenciler, özel sektör ve kamu sektörü çalışanlarına kadar herkesin bir arada spor yapmalarını sağlamaya çalışacağız.”

Konferans sonunda SAÜ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nda görevli İbrahim Bingül, İstanbul Milletvekili Lokman Ayva’ya hediyesini takdim etti.

08 Ara 2016 - 09:54 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.