Artış Devam Ediyor

Sıralamadaki yerimizi koruduk

Türkiye'nin ihracatı haziran ayında yüzde 6,6 artışla 12,54 milyar dolar oldu. Ocak-Haziran döneminde ise yüzde 7,3 artışla 79,94 milyar dolara ulaştı.

Sakarya’nın ihracatı ise Haziran ayında 212 milyon dolar ihracat ile en çok ihracat yapan iller sıralamasındaki 9’unculuğunu korudu.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, yaptığı değerlendirmede ilimizin Haziran ayı ihracatının 212 milyon olarak gerçekleştiğini belirterek Sakarya’nın ilk altı aylık süreç değerlendirildiğinde ihracatının 1 milyar 446 milyon 649 bin dolar ile geçen yılın ilk altı ayına göre yüzde 56 artış gösterdiğini söyledi.

Kösemusul, Sakarya’nın kalkınması ve ekonomisinin gelişmesi için elini taşın altına koyarak çalışan iş dünyasını tebrik ettiğini de ifade ederek; “Emeklerimizin karşılığını almaktan mutluyuz. İş dünyası olarak çevreye duyarlı sanayisini ve tarımsal gücünü yükselten, kaliteli eğitim, sıfır hata politikası ile üretim, güçlü istihdamıyla Türkiye’nin yıldızı olan bir Sakarya için aktif ve gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

01 Tem 2014 - 15:19 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.