Arıtma tesisi yakında devrede

Karasu ve Kocaali bölgesine hizmet sunacak olan Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisinde testlere başlandı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karasu ve Kocaali ilçelerine hizmet sunacak olan Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisine ilk su alımını gerçekleştirdiklerini açıkladı. Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin geleceği için hayata geçirdiğimiz projeleri bir bir hizmete almanın gururunu yaşıyoruz. Şehrimizin kuzeyinde Kocaali ilçemizde 3 bin 200 metrekare alan üzerinde inşa ettiğimiz Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisini tamamlayarak son testlere başladık. İnşallah kısa süre içerisinde testlerin tamamlanmasıyla kuzey bölgemizi yüksek teknolojiye sahip bir arıtma tesisiyle buluşturacağız” dedi.

Tesiste testler başladı

Tesisin hizmete alınmasıyla vatandaşlara sunulan içmesuyu kalitesinin daha da yukarılara çıkacağını belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Sakarya’nın 16 ilçesinde tüm vatandaşlarımıza birinci sınıf içmesuyu ulaştırmak adına yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bir yandan yeni inşa ettiğimiz içmesuyu hatlarını ve tesisleri devreye alırken bir yandan da dev projeleri hayata geçiriyoruz. Kuzey bölgemiz için 5,2 milyon liralık yatırımla Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisini inşa ettik. Tesisimize ilk su alımı gerçekleştirildi. Ekiplerimiz testlere başladı. Bir yandan da tesisimizin çevre düzenlemesi yapılıyor. Yakın bir zamanda testlerin tamamlanması ile arıtma tesisimizi devreye alacağız. Bundan böyle Karasulu ve Kocaalili hemşerilerimizin musluklarına daha temiz ve daha bol içmesuyu ulaşacak” dedi.

7 arıtma tesisi

Başkan Toçoğlu, “Şuanda faaliyette olan 6 adet içmesuyu arıtma tesisimiz var. Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisinin devreye alınmasıyla bu sayı 7 olacak. Yaz aylarında Karasu ve Kocaali’ye bağlı mahallelerimizde zaman zaman yaşanan su yetersizliği ve bulanıklık ile ilgili sorunlar tesisin hizmete alınmasıyla tarihe karışacak. Bölgede yapımı devam eden 450 kilometrelik içmesuyu hattımız Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi ile entegre olacak. Ayrıca şuan proje aşamasında olan Çamdağı Barajı ile de bölgede içmesuyu anlamında uzun yıllar herhangi bir sorun yaşanmayacak. Hayata geçirdiğimiz dev altyapı projeleri ile şehrimizin içmesuyu geleceğini garanti altına alıyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

19 Şub 2017 - 15:02 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.