Arifiye'de Kalp Sağlığı etkinliği dikkat çekti

Arifiye İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Kalp Sağlığı Haftası nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

Arifiye İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Kalp Sağlığı Haftası nedeniyle, Arifiye Kent Meydanında bir etkinlik düzenlendi…

Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Ak Parti Arifiye İlçe Başkanı Ali Başar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, Arifiye İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ayşın Kurban, Arifiye İlçe Müftüsü Mehmet Türkoğlu, Arifiye İlçe Jandarma Komutanı J.Bnb.Hamit Gençay Taşdemir, İlçe Emniyet Müdürü Tansu Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gülaç, Halk Eğitim Müdürü Sabri Mercan, Arifiye Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Fatih Yeter ve Yönetim Kurulu Üyeleri, çeşitli kurum ve kuruluşların yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını Arifiye İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ayşın Kurban yaptı. Kurban konuşmasında;"İçinde bulunduğumuz Kalp Sağlığı Haftası nedeniyle, Kalp sağlığının korunmasına dikkat çekmek, bir algı yaratmak ve bilinçlendirmek düşüncesi ile bu etkinliği düzenledik. Etkinliklerimiz kapsamında; kalp sağlığına dikkat çeken broşür ve afişlerle, Halk Sağlığı Şube Müdürlüğümüzden gelen diyetisyenlerle sağlıklı beslenmeye dikkat çekerek, Yoğun programlarınız arasında, programımıza gösterdiğiniz ilgi nedeniyle hepinize teşekkür ediyor, mikrofonu İl Sağlık Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Aziz Öğütlü'ye bırakıyorum." dedi.

İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü de konuşmasında;"Kalp, vücudumuzun en önemli organı. Hem maddi hem de manevi olarak çok önemli bir organımız. Hem vücudumuzu, hem de sevdiklerimizi taşıyor, hatta onlarla olan iletişimimizi sağlıyor. Söz gelimi, bizi üzdüklerinde Kalbimi kırdın diyoruz değil mi? Her şeyden önemlisi yedeği yok. Bu bakımdan kalp sağlığımıza dikkat etmeli, belirli aralıklarla check-up yaptırarak sonradan oluşabilecek kalp rahatsızlıklarımız hakkında bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Çünkü, genç yaşta yaşanan ani kalp rahatsızlıklarının temelini, fizyolojik nedenler kadar çağımızın hastalığı olan stres de oluşturuyor. Ben sözü fazla da uzatmadan, bu etkinliklerin düzenlenmesinde bizlerden desteğini esirgemeyen, Arifiye Belediye Başkanımız Sayın İsmail Karakullukçu'ya teşekkür ediyor, kendisini kürsüye davet ediyorum.

Başkan İsmail Karakullukçu ise;"Kalp Sağlığımıza dikkat çekmek amacıyla İlçe Sağlık Müdürümüz Sayın; Dr. Ayşın Kurban ve ekibine, böyle güzel bir program düzenledikleri için çok çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bir çoğumuz, kısa bir süre önce görüştüğümüz eşimizi, dostumuzu ani bir kalp krizi sonucu kaybetmişsizdir. Toplumumuzda, Kalp Sağlığı bilincinin yerleşmesi, yaşabilecek üzücü olayların önüne geçecektir." dedi.

Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı ise konuşmasında;"Kalp Sağlığı haftası nedeniyle İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen bu anlamlı programda aranızda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. En önemli organlarımızdan olan kalbimizi hem maddi, hem de manevi anlamda korumak hepimizin borcudur diye düşünüyorum. Bildiğiniz gibi Cenab-ı Allah tarafından anne karnında insanın ilk canlanan organı kalptir. Aynı zamanda, durduğu anda hayatımızı kaybettiğimiz organımız da kalbimiz. Bu bakımdan tabir-i caizse; O'na gözümüz gibi bakmamız gerekiyor. Sağlıklı olmak için kendimize ve kalbimize dikkat ettiğimiz takdirde, daha kaliteli bir hayat süreceğimize inanıyorum. Tabi, sayın hocalarımız varken kalp hakkında fazlaca konuşmak bizlere düşmez diye düşünüyorum. Bu güzel programa katılmak için İlçemize teşrif eden Sayın Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Akdemir beye huzurlarınızda teşekkür ediyor, mikrofonu kendisine bırakıyorum."

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr. Ramazan Akdemir de konuşmasında;" Evet sayın katılımcılar, kalp gerçekten en önemli organlarımızdan biri ve bu yüzden en çok öldüren ve en çok sakat bırakan organlarımızdan biri. Yaşadığımız ekonomik gelişmelere ve Tıpta yaşanan gelişmelere rağmen, insanların ölüm nedenlerinde kalp hastalıkları en üst sıralarda. Günümüzde nasıl sağlıklı kalır, kalp hastası olmayız? Hani atalarımızın bir sözü vardır;" Ayağını sıcak tut, başını serin." derler. Gerçekten insan vücudunda, soğuk algınlığıyla başlayan enfeksiyonlar ayaklardaki üşümeyle başlar. Peki başı nasıl serin tutacağız? Çağımızın hastalığı olan stresten uzak durarak. Yaşam felsefemizi hoş görü üzerine kurarak. Her şeye sinirlenip, kafamıza takmayarak. Az uyuyarak, acıkmadan yemeyip, doymadan sofradan kalkarak. Ve en önemlisi düzenli olarak check-up yaptırarak. Böylece vücudumuzda yaşa bağlı oluşabilecek rahatsızlıklar hakkında bilgi sahibi olabilir, erken tanı ile bir çok hastalıktan kurtulabiliriz. Dediğimiz gibi kalp en önemli organlarımızdan biri ve maalesef yedeği yok. Onu kaybettiğimiz an, hayatımızı da kaybettik demektir. Hepiniz sağlıklı günler diliyor, bu programın düzenlenmesinde emeği geçen her kese teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmasının ardından, Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı, Prof. Dr. Ramazan Akdemir'e, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu da İl Sağlık Müdürü Doç Dr. Aziz Öğütlü'ye çiçek takdim etti.

Sonunda, İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından katılımcıların vücut kitle endeksleri ölçülerek, elektronik adım sayar hediye edildi.

16 Nis 2018 - 17:17 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.