Anneler bu habere dikkat!

‘Herkes İçin Sağlık’ projesi kapsamında ‘Prematüre ve Yenidoğan Bebeğin Bakımı’ konulu konferans düzenlendi.

AKM’de gerçekleşen programa SAÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan (Neonatoloji) Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Caner konuşmacı olarak katıldı. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Aydın Sarı, öğrenciler, taze anne ve anne adayları da programdaki yerlerini aldılar.

Anne ve bebek aynı odada kalmalı

Konuşmasının başında anne karnındaki ortamın insan eliyle asla sağlanamayacağını belirten Doç. Dr. İbrahim Caner, “Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesindeki özel bakım mutlaka taburculuk sonrası devam etmelidir. Prematüre bebeğiniz için evde annenin de rahat edebileceği, ziyaretlere çok açık olmayan bir ortam hazırlanmalıdır. Bebeğin oda sıcaklığı ortalama 24-25 derece olmalıdır. Bebekle annenin aynı odada kalması sağlanmalıdır” diye konuştu.

Bebeği kundak yapmayın

Bebeğin nasıl giydirilmesi gerektiği konusunda da bilgiler paylaşan Caner, “Çocuğunuza evde sizin giydiğiniz kıyafetin bir kat fazlasını giydirmek yeterli olacaktır. Toz tutmayan, pamuklu, cildi tahriş etmeyen kıyafetlerin tercih edilmesi gerekmektedir. Bebeğinizi kundak yapmayın. Bu kalça çıkığı gibi ciddi durumlara neden olabilir. Bebekler özellikle baş, el ve ayaklardan ısı kaybederler. Yine bebeklere şapka ve çorap giydirilmesi çok önemlidir” dedi.

Bebek nasıl yatırılmalı?

‘Bebeğin nasıl yatırılması gerekir?’ sorusunun önemine de dikkat çeken Doç. Dr. İbrahim Caner konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Bebeğinizi yüzükoyun yatırmak tehlikelidir. Bu durumda bebeğin burnu ve ağzı tıkanıp, nefes alması engellenebilir. Bebeği sırt üstü yatırırsanız kusma sonucu nefes borusu tıkanabilir. Çocuğunuzu yatırmak için bu pozisyon da uygun değildir. En ideali sırtına destek için yastık koyarak hafif yana dönmüş şekilde yatırmaktır.”

17 Kas 2016 - 15:37 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.