Toçoğlu ve Balkanlıoğlu, yağlı güreşleri izledi

Başkan Toçoğlu, bu yıl 56.’sı düzenlenen Tarihi Akbalık Güreş Şenliği’nde güreş tutan pehlivanları izledi. Başkan Toçoğlu, Ata sporu güreşin devamına katkı sunan güreşçilere başarılar diledi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, bu yıl 56.’sı düzenlenen Akbalık Yağlı Güreşleri’ni izledi. Akyazı Akbalık Mahallesi Güreş Alanı’nda gerçekleştirilen etkinlik için Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Akyazı Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli, Söğütlü Kaymakamı Esengüş Korkmaz Çiçekli, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, AK Parti Akyazı İlçe Başkanı Feyzi Bora ve çok sayıda vatandaş tribündeki yerini aldı.

Geniş izleyici kitlesi

Programın açılış konuşmasını yapan Akbalık Güreş Ağası Mehmet Öztürk, “Akbalık Güreşleri 1956 yılında ilçemizin yetiştirdiği eski güreşçiler Zülküf Karabulut ve Ordulu Mustafa Bük’ün başlattığı ve ilçemizin tanıtımna büyük katkı sağlayan bir organizasyondur. 1956 yılından bugüne kadar Akbalık güreşleri için ağalık yapan, güreşen her bir ferdi tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Her yıl bine yakın güreşçinin katılımı ile gerçekleşen diğer il ve ilçelerin gıpta ile izlediği organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

56 yıl

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, “Akbalık Yağlı Güreşleri 56. yılını yaşıyor. Akbalık; Tarihi Kırkpınar güreşlerinden sonraki en kıymetli ve değerli güreş organizasyonudur. Burada finale çıkan pehlivanlarımız Tarihi Kırkpınar güreşlerinde derece yapmışlardır” dedi.

Ata sporu

Organizasyonda mücadele eden pehlivanlara başarılar temenni eden Başkan Zeki Toçoğlu, “Asırlardır geleneksel ata sporumuz güreşi devam ettiren pehlivanlarımıza başarılar diliyorum. Organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenleri kutluyor, birlik ve beraberliğimize vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

17 Haz 2018 - 15:11 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.