Akdardağan Alkol Satan Yerleri Uyardı

Sakarya Bakkalar Ve Bayiler Odası Başkanı Akdardağan Alkollü İçki Satışı Yapan İş Yerlerini Uyardı.

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan özellikle alkollü içki satış yapan işyerlerine ilişkin yapılan son değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulundu. Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan yaptığı açıklamada, “6487 sayılı kanun ile 4250 sayılı İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanununda yapılan değişikliklere Tütün Mamulleri ve Alkollü içkilerin satışına ve sunumuna ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelikte düzenlemeler yapılarak alkollü içki reklam ve tanıtımına ilişkin hükümler uygulama geçiş süreleri belirlendi. 7 Ocak 2011 tarihinden itibaren resmi gazetede yayımlanan karar yürürlüğe girmiştir. Tütün ve Alkol Piyasası düzenleme kurumunun 21 Nisan 2014 tarih ve 7703 sayılı kararı ile adı geçen yönetmeliğin geçici 8’inci maddesine göre; işyerlerinde alkollü içkilerin her türlü reklâm ve tanıtımını içeren taşınabilir veya sabit totem, branda, şemsiye, gölgelik ve tentelerin, işyerlerinin içinde bulunan reklâm ve tanıtım amaçlı her türlü materyalin 18 Mart 2014 tarihinden itibaren kullanılması yasaktır. Alkollü içkilerin reklâm ve tanıtımını içeren her türlü tabelanın 11 Haziran 2014 tarihinden itibaren işyerlerinin içinde ve dışında bulundurulamayacağı belirtildi. Alkollü içkilerin üretiminden, pazarlanmasında satışında ve açık sunumunda 18 yaşını doldurmamış kişilerin çalıştırılamayacağı da net bir şekilde söylenmiştir. İşyerlerinde alkollü içki reklamı içeren raf ve stantların 18 Eylül 2014 tarihinden itibaren kullanılamayacağını belirtti. Perakende alkollü içki satışı yapılan işyerlerinde alkollü içkilerin konulduğu ve üzerinde alkollü içkilerin marka, amblem ve logosu bulunan mevcut soğutucuların, işyerlerinin kapalı bölümlerinde bulunması kaydıyla 11 Haziran 2016 tarihine kadar kullanılabileceği, bu tarihten sonra ise bu soğutucuların kullanılmasının yasak olduğu açık net olarak bildirilmiştir” diye konuştu. Parakende satış belgesi ve Açık alkollü içki satış belgesi olanların ürünlerinin üzerinde uyarı mesajlarının bulunmasının zorunlu olduğunu da söyleyen Başkan Akdardağan, “Ambalajları üzerinde uyarı mesajları bulunan alkollü içkilerin piyasaya arzı 11 Haziran 2014 tarihi sonrasında ise Perakende Satış Belgesi ve Açık Alkollü içki Satış Belgesi sahipleri tarafından faturası kesilerek satışa konu edilecek alkollü içkiler ile satış yerlerindeki ve depolarındaki alkollü içkilerin tümünün ambalajları üzerinde uyarı mesajlarının bulunmasının zorunlu olmuş” ifadelerini kullandı.

09 Eyl 2014 - 14:13 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.