Akçay Barajı'ndan 45 Milyonluk enerji

140 milyonluk dev proje Akçay Barajı’nda ikinci etap çalışmaları başladı. Başkan Zeki Toçoğlu, barajın kalan imalatlarını da hızlı bir şekilde gerçekleştirerek dev eseri en kısa süre içerisinde şehre kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapanca Gölü’ne alternatif oluşturacak Akçay Barajı’nda ikinci etap çalışmalarının başladığını açıkladı. Hedeflerinin barajı yılsonuna kadar bitirerek su tutmaya başlamak olduğunu belirten Başkan Toçoğlu, “Özellikle dünya üzerinde içilebilir temiz su kaynaklarının gün geçtikçe daha da azaldığı bir dönemde bizim ana su kaynağımız olan Sapanca Gölümüzü en iyi şekilde korumamız ve ona alternatif temiz su kaynakları oluşturuyor olmamız şehrimizin bu anlamdaki geleceği ve su sıkıntısı yaşamaması açısından oldukça önemli” diye konuştu.

Doğa dostu enerji kaynakları

Alternatif su kaynaklarıyla çevrelenen ve bunun yanında doğa dostu enerji kaynaklarıyla tükettiğini üreten bir Sakarya için dev yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Başkan Toçoğlu, “Şehrimiz ve vatandaşlarımız için hep daha iyisini istiyor, Sakarya’yı mimarisi ve doğasıyla birlikte geleceğe taşıyacak bir vizyonla çalışıyoruz. Bunun en önemli örneklerinden birisi olan 140 milyon liralık Akçay Barajımızda 75 metrelik gövdemizi tamamlamıştık. Son imalatları gerçekleştirmek için yaptığımız ihalenin ardından çalışmalar başladı. İnşallah en kısa süre içerisinde bunları da tamamlayarak şehrimize bu dev eseri kazandırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Program hazır

Başkan Zeki Toçoğlu, “Akçay Barajı şehrimize 40 milyon metreküplük alternatif bir içmesuyu kaynağı olmasının yanı sıra önemli miktarda elektrik üretimi de sağlayacak. İsale hattı üzerinde 3 adet HES kuracağız. Hatlar üzerine inşa edilecek tribünlerle 45 milyon kilovat elektrik üretimi sağlayacağız. Hızırilyas’ta kuracağımız HES için temel çalışmaları başladı. İkramiye ve Hacımercan’da kurulacak HES’lerin inşasına kısa süre içerisinde başlayacağız. Tüm imalatlarımızı da tamamlayarak bu dev eseri şehrimize kazandıracağız” dedi.

17 Haz 2018 - 15:03 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.