“Akçay Barajı Türkiye’nin öncü projesi”

Sapanca Gölü’ne alternatif içmesuyu kaynağı olarak inşa edilen Akçay Barajı’nın Türkiye’nin öncü projelerinden birisi olduğunun altını çizen Başkan Toçoğlu açıklamada bulundu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Sapanca Gölü’ne alternatif içmesuyu kaynağı olarak inşa edilen Akçay Barajı çalışmalarında son aşamaya geliniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli’de baraj yapmak büyükşehir belediyelerinin görevi olduğunu belirttiğini ve modern belediyeciliğin en güzel örneklerinden birinin Sakarya’da gerçekleştirildiğini belirten Başkan Toçoğlu, inşa edilen Akçay Barajı’nın bir yerel idare tarafından ilk olma özelliği taşıdığını dile getirdi.

Modern belediyeciliğin en güzel örneği

Başkan Zeki Toçoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız Denizli’de katıldığı toplu açılış töreninde barajların büyükşehir belediyelerinin görevi olduğunu belirtti. Modern belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olan Akçay Barajı’nı şehrimize kazandırıyoruz. İnşa çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Çok şükür hayata geçirdiğimiz proje ile şehrimizin 100 yıllık su geleceğini garanti altına alacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleri bizleri gururlandırdı. İnşallah Sakarya ilklerin projelerinin hayata geçtiği şehir olmaya devam edecek” dedi.

Akçay Barajı tamamlanıyor

Akçay Barajı’nda gelinen son duruma ilişkin bilgileri de paylaşan Başkan Toçoğlu, “Akçay Barajı projemiz artık tamamlanma aşamasında. 140 milyonluk proje ile şehrimize alternatif su kaynağı oluşturacak, Sapanca Gölü’nden yılda 40 milyon metreküp daha az su kullanacağız. Ayrıca cazibe ile su alacağımız için gölden su alırken harcadığımız elektriği harcamamış olacağız. Cazibesi ile gelen suyun enerjisinden kuracağımız 3 HES ile yararlanacak, böylelikle yılda 45 milyon kilovat elektrik üreteceğiz” dedi.

16 Ara 2018 - 16:17 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.