Ak Parti’de sürpriz beklenti

Ak Parti Sakarya İl ve ilçe teşkilatlarının yenilenecek olması üzerine siyasi kulislerde yoğun trafik yaşanıyor.

Türkiye’de Cumhurbaşkanı’nın kurucusu olduğu Ak Parti’ye 2 Mayıs’ta üye olacağı, ardından da 21 Mayıs’ta büyük kongrenin yapılacağı konuşulurken, Sakarya’da da Ak Parti İl Başkanı’nın kim olacağı, yönetimin değişip değişmeyeceği konuları konuşuluyor.

Kılıç devam eder mi?

Ak Parti İl Başkanlığı görevine 2 yıldır devam eden Fevzi Kılıç’ın göreve devam edip etmeyeceği bilinmiyor. Ancak Başkan Kılıç’ın her ne kadar “Devam etmek istiyorum” dememiş olsa da koltuğu bırakma niyetinde değil.

Yönetim içinde sessiz bekleyiş

Ak Parti Sakarya İl Yönetim Kurulu içinde sürecin başlaması ile kulisler tavan yapmışa benziyor. Kimi yönetim kurulu üyeleri, Başkan Kılıç’ın her konuda sadece 4-5 kişi ile paylaşımda bulunuyor olmasının en büyük rahatsızlık olduğunu ifade ede dursun, sürprizlerin beklenebileceği mesajı da veriyorlar.

Kılıç’a rağmen aday olacaklar mı?

Yönetim içindeki rahatsızlığın üst seviyelerde olması üzerine yeni adayların da kendilerini gösterecekleri ifade ediliyor. Parti içinde kongreden buyana irili ufaklı devam eden sıkıntıların yaklaşmakta olan seçim nedeni ile artabileceğini dile getiren bazı partililer yeni isimlerin çok da sürpriz olmayacağını dile getirdiler.

Koordinatör vekil tüm konulara hâkim

Sakarya’dan sorumlu Koordinatör Vekil Mehmet Ali Okur’un çok iyi bir teşkilatçı olduğunu dile getiren partililer, 2002’den buyana Sakarya ile ilgili çalışma yapan Okur’un mevcut yönetim ve ilçelerle ilgili kapsamlı bir bilgiye sahip olduğunu, yeni oluşumda da bunun çok önemli etken oluşturacağı ifade ediliyor.

Kimlerin ismi geçiyor?

Ak Parti Sakarya İl Başkanlığı ile ilgili değişim yapılıp yapılmayacağı Genel Merkezin işi. Ancak İl Başkanı Fevzi Kılıç’a şimdilerde rakip olarak çıkabilecek bazı isimler kamuoyunda telafuz edilmeye başladı bile.

Bu isimler arasında Ak Parti Yönetim Kurulu Üyelerinden Hüseyin Gürsoy, Mehmet Yılmaz, Remzi Yıldırım ve Adapazarı Ak parti İlçe Başkanı Mustafa Ak yer alıyor.

Bayan aday tutar mı?

Diğer yandan Ak Parti İl Başkanlığı’na vizyon değişimi önerisinde bulunanlar da var. Bu nedenle Parti İl Başkanlığı’na daha önceden Uncuoğlu Yönetiminin ağır toplarından ve 1 Kasım Milletvekili Seçimlerinde Milletvekili Adayı Nuray Sağıroğlu, Aile Sosyal Politikalar eski Bakan Yardımcısı Çiğdem Atabek isimleri geçiyor.

Her dönemde aday oldu

Öte yandan Daha önceki Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran döneminde de Ak Parti İlçe Başkanlığı yapan, Şimdi Milletvekili olan Ali İhsan Yavuz’un karşısına çıkarılan Recep Hacıeyüpoğlu az farkla seçimi kaybetmişti.

Geçen dönemlerde de yine Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun adı ile siyaset sahnelerinde adından sıkça söz ettiren Hacıeyüpoğlu , iki dönem Sakarya Milletvekili Adayı olarak da gösterildiği biliniyor.

28 Nis 2017 - 21:22 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.