Ak Parti’de kazan kaynıyor…

Yerel seçim beklentisi öncesi teşkilatlarla ilgili seçim söylentilerinde ilçelerin öncesinde İl Başkanlığı ataması yapılabileceği konuşulmakta.

Ak Parti Genel Merkezi teşkilat seçimlerinde bugüne kadar yapmadığını mı yapacak? Tüm partililer bu sorunun cevabını merakla bekliyor.

Daha önceki seçim dönemlerinde, ilçe başkanlıkları seçimlerinin ardından il başkanlığı seçimi yapıldığı bilinmekle berabere, bu dönem bunun tersinin yapılabileceği konuşulmakta.

Buna göre Ak Parti Sakarya Teşkilatlarında ilçe başkanlıkları seçimlerine geçilmeden, il başkanlığı atamasının yapılabileceği söyleniyor.

Fevzi Kılıç’ın zorlu geçen il başkanlığı ardından yeni süreçte de en güçlü adaylar arasında olduğu biliniyor. Ancak Kılıç’ın karşısına yeni yeni adayların çıkacağı ve bu adayların siyasi yelpazede ‘Bizde varız’ diyecekleri ifade ediliyor.

Kimlerin adaylıkta isimleri geçiyor?

Ak Parti’de eğer söylenenler doğru ise, Kasım ayı sonuna kadar Sakarya Ak Parti İl Başkanlığı na atama yapılacak. Şayet bu atama gerçekleşirse, mevcut İl Başkanı Fevzi Kılıç’ın yanı sıra adaylıkta ismi geçen kişiler de yabana atılacak gibi değil

Bunların Başında Ak Parti’ye gençlik teşkilatından gelen, imam hatip lisesi mezunu olan Hüseyin Gürsoy var,

Serdivan Ak Parti İlçe Başkanlığı’nda 3 ncü dönemi tamamlayan Osman Çelik’in çıka yükselterek Ak Parti İl Başkanlığı’na aday olabileceği konuşuluyor.

Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Erkut Aşoğlu’ da her şeye rağmen bu yarışta ismi geçenlerden.

Ak Parti’nin en vefalı isimlerinden olduğu bilinen Mehmet Yılmaz’ da bu konuda sessizliğini koruyor. Yılmaz aday olduğunu söylemese de, partililer Yılmaz’ın da bu yarışta olabileceği inancındalar.

Tabi tüm bunların yanında Büyükşehir cephesine yakınlığı ile bilinen, daha önceden (Aziz Duran) döneminde ilk denemesini yapmış, Başkan Zeki Toçoğlu’nun danışmanı olan Recep Hacıeyüpoğlu’ nun da ismi geçiyor.

Hacıeyüpoğlu’ nun eski Baro Başkanlığı yaptığı, SASKİ Avukatlarından olduğu biliniyor. Ak Parti Milletvekili adaylık süreci de yaşamış olan Hacıeyüpoğlu’nun da sürpriz adaylar arasında yer alabileceği ifade ediliyor.

Tabi bir de ara ara ismi gündeme gelen Erhan Dursun var. Erhan Dursun’un da bu yarışta şansını denemesinin beklendiğini söyleyenler var.

Kulis Haber

16 Kas 2016 - 22:48 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.