AK Parti’de hesaplaşma olacak mı?

Sakarya’da Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri sonrası yaşanan oy kaybı partide hesaplaşmaların yaşanıp yaşanmayacağı konuşuluyor.

Sakarya’da AK Parti Teşkilatları’nda, 24 Haziran Seçimleri’nde yaşanan milletvekilliği kaybı, parti içinde hesaplaşmaların yaşanıp yaşanmayacağı konusunu gündeme taşıdı.

1 Kasım’daki oy

AK Parti Teşkilatlarında, 1 kasım 2015 seçimlerinde Yüzde 67.58 oy ile 398.916 bin oy elde edildiği biliniyor.

Bu sonuçla AK parti Sakarya Milletvekilliği’nde beş ismi TBMM’ne gönderdi. Ancak, nüfus artış oranı, AK Partinin daha güçlü olduğu bir dönem olmasına rağmen, oy oranlarının düşüşü ve milletvekili kaybı tartışma konusu oldu.

“Reis’in oyu fazla, Milletvekili oyu neden az?”

Tüm bu gelişmeler ışığında Cumhur İttifakı’nın oy toplamının 440 Bin civarında olduğu, ancak Milletvekili Genel Seçimlerindeki oy toplamının 1 Kasım seçimlerine rağmen 365 bin oyda kaldığı görülüyor.

Partililer; “Liste tepkisi ve teşkilatlardaki sıkıntının seçime yansımasının kötü olduğu ortada. Reis’e giden oy ile partinin oyu arasında 75 bin oy farkı var. Bu da oyların MHP ve İYİ Parti’ye gittiğini gösteriyor. Sakarya Teşkilatları bunun hesabını vermeli. Teşkilatlarda kimi ilçeler canla başla çalışırken, kimi teşkilatların çalışmayarak Sakarya’nın böyle bir sonuca mahkum edilmesine göz yummuşlardır” diyerek, AK Parti Genel Merkezinin gerek liste yapımında adı geçen üst düzey kişilerin ve gerekse Sakarya teşkilatlarının masaya yatırılmasının beklendiği konuşuluyor.

25 Haz 2018 - 20:43 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.