AK Parti Sakarya’da sular durulmuyor

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde yaşanan oy kaybı ve milletvekilliği ile ilgili partililerin teşkilata yönelik suçlamaları sürüyor.

16 Yıllık iktidarı döneminde ilk kez oy ve milletvekili kaybına uğradığı görülen AK Parti’de tabiri caizse sular durulmuyor.

Sorumlular cezalandırılmalı

AK Parti’nin ciddi oy kaybı yaşadığını dile getiren partililer. “MHP’ nin çalışmasının yarısını bizler yapamadık. İl ve bazı ilçe teşkilatlarını çalışmaları yetersiz kalmıştır. Reise bile en çok oy MHP tabanından gitmiştir. Bu teşkilatlarımızın hantallığı ve üzerine düşeni yapmadıkları endişesini artırmıştır” ifadelerinde bulundular.

“Bunlardan bir Cacık olmaz”

AK Parti’ye gönül vermiş ve Tayyip Erdoğan yanlısı partililer,

“Yemin ediyoruz ki, Recep Tayyip Erdoğan olmasa, bu teşkilatlardan bir cacık olmaz. Bu seçim Tayyip Erdoğan olmasa, bu şehirde teşkilat ve milletvekillerinin asla bu partiye oy kazandırmalarının söz konusu olmadığı gözlemlenmiştir. Yazıktır, günahtır, 16 yılda görmediği hezimeti yaşamıştır Ak Parti” ifadelerinde bulundular.

“MHP’nin yaptığını yapamadık”

Partililer;

“Yemin ediyorum ki, MHP Sakarya milletvekillerinin Recep Tayyip Erdoğan’a sağladığı katkıyı bizler sağlayamadık. MHP Adayları, Levent Bülbül, Mehmet Emin Kaba ve Hasan Balaban, tüm seçim broşürlerinde, araç giydirmelerinde raket ve bilboartlarda her yerde, ‘Cumhur İttifakı’ na vurgu yaptılar. Ama bizimkiler bu kadar hassas olmadılar” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Adaylar kendi reklamını yaptı

Diğer yandan partililer;

“Tüm Ak Parti adayları kendi reklamlarını yaptılar. Oysa onları aday gösteren, onlara listede yer veren Erdoğan’a yer vermediler. Kimi adayların afişlerinde AK Parti rozeti bile takmadıkları görüldü. Reisle ilgili bir cümle yer almadı. Bu mu reisçilik? Yazıklar olsun sizlere” diyerek tepki gösterdiler.

26 Haz 2018 - 10:20 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.