AK Parti Genel Merkezi Sakarya'yı Görüştü

Erenler-Taraklı-Ferizli Masada

Ak Parti Genel Merkezi ilçe başkanlıkları ile ilgili yoğun mesaide. Sakarya'dan şimdilik 3 ilçe başkanlığı için adaylar teşkilat başkanının karşısında idiler..

AK Parti'yi yeni bir 4 yıllık sürece taşıyacak, ilçe başkanlıkları için aday belirleme takvimi olanca yoğunluğu ile devam ediyor.

Önceki gün Ak Parti Genel Merkezi Sakarya'yı görüştü.

Ferizli, Erenler ve Taraklı İlçe Başkan adaylarını davet eden Teşkilat Başkan yardımcıları, istişarelerde bulundu. AK Parti Genel Merkezi 4 yıl önce Ekrem Erdem'in teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcılığı dönemindeki tek adam sistemiyle değil, çoklu sistem ile aday belirleme görüşmeleri yapılıyor.

Tabiki görüşmelerin başkanı teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcısı Süleyman Soylu, yanında ise Marmara Bölgesi temsilcisi İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken, Sakarya Bölgesi Koordinatörü Osman Boyraz.

Adaylar tek tek çağrılarak, komisyon önünde istişarelerde bulunuluyor. Sonra teşekkür ederek gönderiliyorlar. Sonuç daha sonra belirleneceği söyleniyor.

Ankara'da Taraklı ve Ferizli ilçe adaylarından çok, Erenler Ak Parti ilçe Başkanlığı'na aday olanlar gözde idi.

Sakarya'nın en büyük ilçelerinden olan Erenler çok önemliydi, haliyle gösterilecek ilçe başkanı da bunu sırtlayacak biri olmalı düşüncesinde olduğundan 4 aday adayı Ankara'ya gitti..

Mevcut Ak Parti Erenler İlçe Başkanı Resul Erdoğan Yılmaz, Çaybaşı eski Belediye Başkanı, Erenler eski Belediye başkan yardımcısı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Osman Aydın, Ramis Şengül ve Aslan Demir Ankara'da Genel Merkez'de istişareye katılanlar.

28 Aralık’ta en son ilçe seçimi Erenler'de yapılacak. Ancak Ak Parti Ankara'da Genel Merkez'de yapılan görüşmelere, Sakarya Ak parti Milletvekilleri, ilgili ilçe belediye başkanları, Ak Parti İl Başkanı ve Sakarya Büyükşehir Belediye başkanlarının görüşleri de alındıktan sonra aday açıklanacak.

Daha önceden Sakarya Koordinatörü İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Sakarya Merkezde ve tüm ilçelerde ayrı ayrı çalışmalar yaptı. Her ilçede, kadın kolları, gençlik kolları, ilçe yönetimi ve belediye başkanlıkları ile partililer arasında temayül yaparak bunları rapor haline getirdi.

Boyraz'ın raporları, Genel başkan yardımcılarının istişaresi, vekillerin görüşü, Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının görüşleri ile teşkilatın görüşü doğrultusunda verilecek karar ile teşkilat başkanlıklarına kimlerin aday gösterileceği belli olacak.

08 Kas 2014 - 00:04 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.