Ak Parti 22 Kasım’a kilitlendi

Koalisyon çıkmazı, çözüm sürecindeki açmaz, ekonomik veriler, Kasım ayındaki beklentileri artırdı.

Türkiye 7 Haziran 2015 seçimleri sonrasında ciddi bir süreç yaşıyor. TBMM başkanlığı seçimlerinin bahane edilerek, hükümet kurma görevinin gecikmesi, ardından hükümet kurmak için verilen görev, isteksiz görüşmeler, gelinen noktayı gösteriyor.

Bir kaç gün sonra 2 aylık sürecin geçmesine rağmen koalisyon hükümetinin kurulamammış olması ekonomik dengelerdeki belirsizliği körüklerken, çözüm süreci ile ilgili gelinen nokta Ak Parti’nin istediği erken seçim ihtimalini güçlendiriyor.

7 Haziran sonrası hemen her gün yapılan anketlerle seçmenin nabzını tutan Ak Parti, tabanına koalisyonun çözüm olmayacağını anlatıyor. Bununla beraber Ak Parti ‘de, erken seçim ile kararsızların ve HDP’ye verilen pişman oyların geri döneceği, yeniden eski gücüne kavuşacağı beklentisi hâkim.

Ak Parti’nin 22 Kasım’a yönelik erken seçim çalışmalarına hız vermesi önümüzdeki günlerin hareketli geçeceğini gösteriyor.

30 Tem 2015 - 10:37 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.