Afganistan Türkleri kültürlerini yaşattı

Sakarya Üniversitesi Türk Dünyası Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte Afganistan Türklerinin kültürü tanıtıldı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe Afgan şair ve yazar Alim Labib de katıldı.

İstiklal Marşı ve Afganistan milli marşının okunması ile başlayan etkinlik, Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Afganistan Türklerinin kültürlerini yansıtan oyunların sergilendiği etkinlikte Afganistan'ın en çok tanınan yerleri, slayt gösterisi eşliğinde izleyicilere sunuldu. Etkinlikte Afganistan Türklerinin yaşamış oldukları toprakların milli değerlerini taşıyan şiirler okunurken, Afgan şair ve yazar Alim Labib eşliğinde şarkılar da söylendi.

Etkinlikte ayrıca Afganistan'da yaşayan ve asimile olan Türklerin sayısal verilerine dikkat çekilirken, aynı zamanda hala varlığını ve Türklüğünü devam ettiren milyonlarca Türk'ün Afganistan topraklarında yaşadığından bahsedildi.

Katılımcıların keyifli anlar yaşadığı etkinlik, Özbek pilavı ve Afgan mantısı ikramlarıyla sona erdi.

19 Şub 2018 - 16:31 - Kültür & Sanat



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.