Açılışa binlerce kişi katıldı

Geyve Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Geleneksel Ayva Festivali şenlik havasında rengarenk görüntüler eşliğinde başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteranı eşliğinde protokol, Sakarya Bisiklet Derneği ve binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşen kortej yürüyüşüyle başlayan festival, Cumhuriyet Meydanı Yöresel Ürünler ve Tarım Fuarı’nın açılışı ile devam etti.

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya’nın ev sahipliği yaptığı açılış törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu,Geyve Kaymakamı İlyas Memiş, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Sapanca Belediye Başkanı Dr.Aydın Yılmazer, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

“CİDDİ BİR ÜRETİM MERKEZİ”

Açılış konuşmasını yapan Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, geleneksel hale getirdikleri Geyve Ayva Festivalinin ilk yapıldığında sadece bir adımlık yürüyüş zannedenlerin bugün ne kadar yanlış düşündüklerini görmüş olduklarını belirterek, “Yıllık 70 bin ton Ayva üreten Geyve’mizde çok ciddi bir üretim var. Bende burada büyüyen bir kardeşiniz olarak Geyve’mizin bu değerini ön plana çıkartmak istedim. Bugün bizim için çok önemli bir gün, hem festivalimiz var hem de bizim için çok önemli olan Geyve Yöresel Ürünler Üretim Merkezi’nin açılışı var. Burada bölgemizde yaşayan insanlarımız, halkımız çalışacak. 40 kadınımız burada göreve başladı” dedi.

“YENİ GEYVA MARKASI”

Geyve Ayvasını ve oluşturan yeni Geyva markasının önemini vurgulayan Başkan Kaya, “Bugün Geyve Ayvamızı ve markamızı dünyaya duyuracağız. Bundan sonra marketlerde, mağazalarda göreceğiniz Geyva Markalı ürünler bu Yöresel Ürünler Üretim Merkezimizdeki kadın çalışanlarımız tarafından tamamen geleneksel yöntemlerle hazırlanacak ve vatandaşlarımızın beğenisine sunulacak. İnanın bu bizim için ve buradaki vatandaşlarımız için çok önemli. Bu markamızla birlikte hem Geyve’miz, hem de Geyve halkımız kazanacak” şeklinde konuştu.

“GEYVE AYVASINI DÜNYA TANIYACAK”

Programın katılan Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce ise Geyve Belediyesi’ne yaptığı bu çalışma sebebiyle teşekkür ederken, “Ayvayı Türkiye üretiyor ancak dünyaya başka ülkeler satıyor. Bugün yapılan bu çalışma sayesinde Geyve Ayvası’nı dünya tanıyacak. Nasıl dünyada çay denilince, Türk çayı ve Çaykur akla geliyorsa, Ayva diyince de Türkiye ve Geyve akla gelecek” dedi.

“GEYVE AYVA’NIN BAŞKENTİ”Geyve Kaymakamı İlyas Memiş ‘de; “Türkiye’deki üretimin ciddi bir oranı Sakarya’da gerçekleşirken, bu oranın yüksek bir oranı ise Geyve’de gerçekleşiyor. Bu yüzden Geyve’ye ‘Ayva’nın Başkenti’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

“SAĞIR SULTAN BİLE DUYACAK”

Fuar açılışının son konuşmasını yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu ise; “Bu gerçekten hem Sakarya için, hem de Geyve için çok önemli bir projedir. Zaten meşhur olan Sakarya’mızı daha da ön plana çıkaracak olan bu markamız, insanlar arasında duyulacak ve özellikle basın mensuplarının da buraya gelerek bu markayı tanıtmasıyla sağır sultan bile Geyve’yi ve Geyva markasını duyacak” dedi.

Vali Balkanlıoğlu’nun konuşmasının ardından protokol üyeleri hep birlikte kurdele keserek Geyve Yöresel Ürünler ve Tarım Fuarını açarak stantları gezdi.

13 Eki 2018 - 15:15 - Kültür & Sanat



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.