“Açılım Tuzağına Karşı Seferberlik”

İşçi Partisi Sakarya İl Başkanı Kemal Ağralı: “Amerikan müdahalesine ve açılım tuzağına karşı seferberlik başlatıyoruz!”

İşçi Partisi Sakarya İl Başkanı, ABD’nin Irak ve Suriye başta olmak üzere bölgeye yönelik yeni saldırı planlarına ve AKP’nin açılım politikasına karşı mücadele etmek için halkı seferberliğe çağırdı.

Geçtiğimiz günlerde ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, ardından da Dışişleri Bakanı John Kerry Türkiye'ye gelerek Türk yetkililerle yoğun bir diplomasi yapmışlar ve ardından teröre karşı ortak mücadele kararı açıklanmıştı. ABD Başkanı Barack Obama’nın yeni bir Haçlı saldırısı için plan açıkladığını söyleyen İşçi Partisi Sakarya İl Başkanı Kemal Ağralı şunları söyledi:

ABD Başkanı Barack Obama, 11 Eylül 2014 günü yeniden bir Haçlı Saldırısı planı açıklamıştır. Bölgemizde yürüttüğü kirli savaş için dünyanın dört bir yanından topladığı, eğittiği, silahlandırdığı, desteklediği IŞİD terörüne müdahale etme bahanesiyle başta Irak ve Suriye olmak üzere bölgemize saldırı kararı almıştır. Geçtiğimiz günlerde de ABD Savunma Bakanı ve Dışişleri Bakanı Türkiye’yi bu saldırıya dâhil etmek için ziyaretler gerçekleştirmiştir. Bir de ABD’nin saldırı uçaklarına binmek isteyen gönüllü işbirlikçiler var.Bu saldırı ABD saldırısını püskürten Suriye’ye karşıdır. Bu saldırı Irak’ın kuzeyindeki İkinci İsrail devletinin güvenliği ve Suriye üzerinden bir koridor oluşturmak içindir. Bu saldırınınasıl hedefi Türkiye’dir.

Türkiye hiçbir şekilde bu saldırının bir parçası yapılamaz. ABD’nin dünyanın başına bela ettiği IŞİD terör örgütüne karşı mücadele Irak, Suriye, İran, başta olmak üzere bölge ülkeleriyle birlikte yürütülebilir. Türkiye’nin IŞİD’e karşı mücadelede atacağı en önemli adım sınırlarımızın IŞİD başta olmak üzere terör örgütlerine kapatılmasıdır.

Saldırının Türkiye Cephesi

Tayyip Erdoğan –Ahmet Davutoğlu iktidarı ABD saldırısından taraftırlar. Beşer Esad yönetiminde emperyalist saldırıları püskürten Suriye’yi hedef almaktadırlar. Y-CHP’nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ABD savaş uçağına binme konusunda ön alma telaşındadır. PKK taşeronu olduğu ABD’nin ağzıyla Türkiye’yi tehdit etmektedir. Saldırının maşasıdır. Bir de Türküyle Kürdiyle Türk milleti vardır. Bu saldırıların karşısındadır.

ABD’nin saldırısına Türkiye’yi dâhil etmek isteyenlerle açılım koalisyonunun figürleri aynıdır. Erdoğan-Davutoğlu iktidarının Öcalan ile birlikte yürüttükleri, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun koşulsuz destek verdiği “açılım süreci” bu saldırının Türkiye’deki adımlarıdır. Açılım sürecinin sahibi ABD’dir.

ABD planın en önemli ayağı PKK ile Suriye PKK’sı olan PYD’yi meşrulaştırmak, bölgede başat güç yapmaktır. Böylece AKP-PKK koalisyonu dayatılacak ve Türkiye bölge ülkelerinin üzerine sürülecektir. PKK ve IŞİD Amerika’nın kullandığı terör örgütleridir. ABD ve NATO ülkeleri PKK’yı güçlendirecek İkinci İsrail planını hayata geçirecek bir tertip içindedirler.

ABD’nin bu saldırı girişimi başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Bölge ülkelerinin kararlılığına çarpacak ve bir kez daha yenilecektir. Türk milleti Suriye, Irak, İran, Lübnan, Filistin ile dayanışma içerisinde bu saldırının karşısındadır.

ABD’nin “Açılım Süreci”ne izin vermeyeceğiz. Açılımın figüranların karşısında Türküyle Kürdüyle Türk milleti vardır. Milletimizi açılım ihanetine karşı mücadeleye çağırıyoruz. Öfkemizi, tepkimizi güce dönüştürmeye çağırıyoruz.

İşçi Partisi olarak seferberlik başlatıyoruz. Açılıma geçit vermeyeceğiz, Türkiye’yi böldürtmeyeceğiz. Türkiye’nin öncülerini göreve, İşçi Partisi’ne üye olmaya çağırıyoruz. Siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini, sendikaları, odaları ortak mücadeleye çağırıyoruz.

19 Eyl 2014 - 18:03 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.