Acartürk, Aday Adaylık başvurusunu yaptı

Hukukçu Alirıza Acartük Sakarya MHP Milletvekilliği için MHP Genel Merkezi’nde aday adaylık başvurusunda bulundu.

Daha önceden de Sakarya MHP Milletvekili Adayı olan Avukat Alirıza Acartük MHP Genel Merkezi’ne giderek müracaatını yaptı.

Sakarya kamuoyunda sevilen simalardan olan Hukukçu Alirıza Acartürk’ün Sakarya MHP listesinde ilk sıralara gelmesi bekleniyor.

ALİ RIZA ACATÜRK KİMDİR?

Milliyetçi hareket Partimizin 27.dönem milletvekili seçimlerinde aday olma kararlılığım dolayısı ile özgeçmişime ait bilgilerimi takdirlerinize arz etmekteyim.

1964 yılında Sakarya ili Geyve İlçesi Maksudiye Köyünde doğdum. Dedem RIZA Çavuş Yemen Gazisi olup Trabzon’un Keler Köyünden 1912’de gelerek yerleştiği Sakarya’da artık 106 yıla yakın süredir Sakarya’da ikamet etmekteyiz.

İlkokulu Hızırtepe Ortaokulu ve Lise Öğrenimimi Sakarya Arifiye Öğretmen Lisesinde tamamladıktan sonra 1982 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine Lisans eğitimime başladım. Buradaki öğrenimimi 1987 yılında tamamlayarak bir yıllık Avukatlık Stajının ardından vatani Görevimi Deniz Kuvvetlerinde Yedek Subay olarak tamamladım.

Bu süreç içindeki hayat yolculuğumu kısaca arz etmek istemekteyim;

12 yaşında Arifiye Öğretmen Lisesinde tanıştığım Ülkücü Dünya Görüşünü bu tarihten beri şerefle taşıma onuruna sahip oldum.

1982 yılından itibaren Ankara Hukuk Fakültesinde 1.sınıftan başlayarak sınıf başkanlıkları yaptım. Bu süreçte devam eden MHP davasında MAMAK DURUŞMALARININ takibi ve yine bu süreçte görev yapan Rahmetli GALİP ERDEM büyüğümüzün bürosunda o yıllar boyunca Çeşitli bölgelerdeki yargılanan Ülkücü Büyüklerimizin dosyalarının incelenmesi ve temyiz incelemelerine katkıda bulundum özellikle Bursa ve Malatya Sıkıyönetim Mahkemeleri dosyaları üzerinde çalıştım.

Başbuğumuzun Cezaevinden çıkmasından sonra O dönemde Üniversitede okuyan birçok Ülkücü gibi bende ORAN SİTESİNDEKİ evi önünde sırayla tutulan nöbetlerde bulundum ve Başbuğumuzun elini öpme ve tanışma fırsatını yakaladım. Fakülte 3. sınıfına geldiğimde Okul Başkanlığı görevi tarafıma tevdi edildi ve şerefle 2 yıl süre ile Başkanlık görevini yürüttüm.Ankara Hukuk Fakültesi Okul Başkanlığını yürüttüğüm bu dönemde Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in Ülkü Ocakları binasında verdiği ilk seminer gurubunda yer alarak davamızın kaynak ve esaslarını bizzat kendisinden öğrenme şansını elde ettim.

Ülkü Ocakları Genel merkezinde Sosyal ilişkilerden sorumlu başkan yardımcılığı görevinde bulundum.

Avukatlık stajımı yaptığım dönemden başlayarak Partimizin her toplantısına aktif Yönetim Kurulu Üyesi gibi katıldım çalışmaları organize ederek teşkilatların oluşumunda ve geliştirilmesinde yer aldım.

1990 yılından itibaren İlçe Yönetim Kurulunda yer almaya talip oldum ve 1994 yılına kadar Merkez İlçe 2. Başkanlığı görevini sürdürdüm.

1994 yılı mahalli seçimlerinde partimizin ADAPAZARI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDUM.

1995–1997 yıllarında SAKARYASPOR YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ ve AMATÖR SPOR KULÜP BAŞKANLIĞI yaptım.

1998 yılında Sakarya barosu yönetimine seçildim ve Sakarya Barosunda 4 yıl Genel Sekreterlik görevinde bulundum.

2006 yılında yapılan Baro Başkanlığı seçiminde iki rakibimin aldığı oyun toplamından fazla oy olarak SAKARYA BAROSU BAŞKANI olarak 2 yıl görev yaptım.

2006–2008 yılları arasında Türkiye Kürek Federasyonu Disiplin Kurulu Genel Sekreterliği görevinde bulundum.

2009 yılında Sakarya İl teşkilatının isteği üzerine Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Partimize aday adaylığı başvurusunda bulundum.

Mezunu olduğum Arifiye Öğretmen Lisesinin 32 yıl boyunca devam eden mezun dönemlerini de kapsayacak şekilde bir araya getirdim ve halen de getirmekteyim.

Halen Sakarya ilinde serbest Avukat olarak çalışmaktayım. Evliyim ve 3 çocuk sahibiyim.

Partimizin 24.dönem milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundum.

25.dönem Sakarya Milletvekilliği için başvuruda bulundum ve 3.sıra milletvekilliği adayı görevinde bulundum.

26.dönem Sakarya Milletvekilliği başvurusunda bulundum ve 2. Sıra milletvekilliği adaylığı görevinde bulundum.

27.Dönem Sakarya Milletvekilliği aday adaylığımı tensiplerinize saygılarımla arz ediyorum.

03 May 2018 - 12:05 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.