92 Mahalle'ye Hizmet Sözü

30 Mart seçimlerinin ardından köylerin mahalle olması ile mahalle sayısı 92’ye çıkan Hendek Belediyesi, tüm mahallelerin sorunlarını tespit ediyor.

Büyükşehir yasası ile köylerin tamamının mahalle olması ile birlikte Hendek Belediyesi’nin hizmet alanı genişledi.

Yeni mahalle olan köyler, heyetler halinde Hendek Belediye BaşkanAli İnci ile bir araya gelerek mahalleleri ile ilgili eksikleri ve çalışmaları değerlendiriyor.

Karatoprak, Çobanyatak ve Servetiye mahalleleri heyetleri Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’yi ziyaret ettiler. Seçimlerin ardından tüm mahalleleri tek tek gezerek teşekkür eden Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, hizmet alanlarının genişlediğini 16 olan mahalle sayısının 92’ye çıktığını belirterek hizmetlerde sıkıntı yaşatmayacaklarını söyledi.

Hendek’te bir süre önce meydana gelen sel felaketinin çalışmalarını olumsuz etkilediğini belirten İnci, sel felaketinin Hendek Belediyesi bütçesine 7 milyon TL yük getirdiğini ifade etti. Mahalle olan köylerde bulunan evlerin ücretsiz olarak ruhsatlandırılacağını söyleyen İnci, bununla ilgili birimin oluşturulması için hazırlıklara başlandığını söyledi.

Büyükşehir yasasının vatandaşa yük değil hizmet getirdiğini belirten İnci, vatandaşların kulaktan dolma bilgilere değil yetkili mercileri dikkate almalarını istedi. Karatoprak, Çobanyatak ve Servetiye Mahallesi heyetleri Başkan İnci’ye mahalleleri ile bilgiler vererek ilgisinden dolayı teşekkür ettiler.

Muhtarlar daha önce il genel meclis üyeliği yapan Mahmut Nedim Alkan’ın belediye meclis üyesi olmasının kendileri için bir şans olduğunu söylediler.

06 Ağu 2014 - 12:30 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.