9 Bin 103 polisin 49'u Sakarya'dan

Emniyet Genel Müdürlüğü ülke genelinde FETÖ bağlantılı olduğu değerlendirilen 9 bin 103 polisi açığa aldı. Sakarya’dan da aralarında Emniyet Müdürlerinin de bulunduğu 49 Emniyet Görevlisinin açığa alındı bildirildi.

İstanbul’da 2 bin 500 Ankara’da bin 350 olmak üzere Türkiye genelinde açığa alınan polislerle ilgili müfettişler soruşturma yürütecek. Soruşturmalar sonunda örgütle bağlantısı tespit edilen teşkilattan atılacak, diğerleri göreve iade edilecek.

İhraç kararının bugün Türkiye’de 81 ilde FETÖ’nün emniyet teşkilatı ile bağlantılı mahrem imamlarına yönelik operasyondan sonra verilmesi dikkat çekti.

O da açığa alındı

Açığa alınanlar arasında Özel Güvenlik Daire Başkanlığı İstanbul Grubunda başmüfettiş olan 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü C. A. da var. C. A., İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı iken 17 Ağustos 2015'te Küçükçekmece'de trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu'nu vurarak öldüğü gerekçesiyle tutuklanmış ve 8 gün sonra serbest bırakılmıştı.

Sakarya Emniyetinde şok..!

Bu arada Sakarya’dan aralarında bir 3. Sınıf Emniyet Müdürü, bir 4. Sınıf Emniyet Müdürü, 2 Emniyet Amiri, 1 Başkomiser, 1 komiser ve 3 komiser yardımcılarının da aralarında bulunduğu toplam 49 Emniyet Personeli açığa alındığı bildirildi.

Genel Müdürlük açıkladı

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü konuyla ilgili aşağıdaki açıklamayı yaptı;

"667 sayılı “Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin” 2’nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 9103 Emniyet Teşkilatı mensubu görevden uzaklaştırılmıştır.

27 Nis 2017 - 09:58 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.