6 Bin öğrenci Camili'ye gidecek

Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksekokulu, 2016- 2017 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle Camili’ye taşınıyor.

Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksekokulu (MYO) 2016- 2017 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle 17 programı Camili’ye taşınıyor. Toplamda 6 bin öğrenci bulunan Sakarya MYO, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmakta olan ve 12 bin metrekare kapalı alandaki iki blokta eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edecek.

Otomotiv Teknolojisi Programı Arifiye’de Olacak

Sakarya MYO’nun taşınacağı 2 bloktan oluşan bina, 1 kütüphane, 6 laboratuvar ve toplamda 34 derslik ile öğrencilerin hizmetine girecek. Sakarya MYO bünyesinde bulunan Otomotiv Teknolojisi Programı ise Arifiye MYO’ya taşınacak.

Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Sakarya Üniversitesi’nin ilk yapılarından biri olan Sakarya MYO’yu bu sene depreme daha dayanıklı bir yapıya taşıyoruz. Şu anda hizmet veren bina, 17 ağustos depremini yaşamış, yorgun bir bina. Öğrencilerimizin güvenliği açısından bu binanın taşınması bir zorunluluk haline geldi. Camili’de yeni bir MYO binası oluşturuldu. Hazırlıklar tamamlanmak üzere. Bölgeye ulaşım konusunda ise mevcut güzergahların Sakarya MYO göz önüne alınarak Büyükşehir Belediyemiz tarafından yeniden düzenleneceğine inanıyorum. Hem bu hem de yeni binamız konusunda sağladığı imkân ve desteklerden dolayı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

25 Ağu 2016 - 11:10 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.