200 Ton Karpuz Çürüdü

Karasu’da karpuz tarlasına su basınca iki yüz ton karpuz tarlada çürüdü..

Karasu’da karpuz tarlasına su basınca iki yüz ton karpuz tarlada çürüdü..

Geçtiğimiz günlerde yağan yağmurlar neticesinde Karasu İhsaniye Köyünde 22 dönümlük karpuz tarlası sular altında kaldı yüz ton karpuz çürüdü.

Karasu Ziraat odası Başkanı Fikri Hordoloş, yağışlardan dolayı birçok çiftimizin ekili arazilerinde büyük hasar var. Çiftçimizin sigortası olmadığından dolayı sigortadan yararlanamıyor. Çiftçimiz, ektiği ürünün hiçbir masrafını karşılayamıyor. Çünkü sudan zarar gören karpuz atık satılmaz, tüccar almaz, Ürün çiftçimizin elinde kaldı ve zarar etti. Devletimizin bu konuda çiftçimize yardım etmesini bekliyoruz diye konuştu.

Fehim Adiç isimli çiftçi ise.22 dönüm alanda karpuzun yağmurdan zarar gördüğünü belirterek, geçtiğimiz günlerde aşırı yağan yağmurlar neticesinde, Karpuz ekili tarlamız göl haline geldi. Sel suları karpuzun bir kısmını alıp götürürken, bir kısmını kumlara gömdü. Bunu artık tüccar almaz, çünkü zarar gören yerlerden çürümeye başlar. O kadar masraf yaptık, kış karpuzunu tam satma zamanı geldi, yağmur elimizden aldı.

Sular çekilince de karpuzların çürüdüğünü ve sadece 22 dönümlük tarlada 200 ton karpuzdan 10 ton karpuzu kurtarabildik. Bizim sigortamızda yok aylarca uğraştık ve yetiştirmeye çalıştığımız mahsulümüz bir anda yok oldu bizi bu konuda devletin yardım etmesini bekliyoruz dedi.

08 Eki 2014 - 13:28 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.