“15’liler geliyor Kızların gözü yaşlı”

Sakarya Tokatlılar Derneği girişimi ile Sakarya Büyükşehir ve Serdivan Belediyesi katkıları ile Yenicami önünden başlayacak yürüyüş Kent Meydanı’nda son bulacak. Burada düzenlenecek olan etkinlik ile Tokatlılar Sakaryalılar’ ile buluşacak

Sakarya’da farklı bir kültür etkinliği düzenlenecek. Ezgilerini hep duyduğumuz ama anlamı hakkında çok da bilgili olmadığımız, “Hey onbeşli onbeşli, Tokat yolları taşlı. Onbeşliler gidiyor kızların gözü yaşlı” şeklinde başlayan bir ağıtla dönemin sembol ve kavramlarından biri olarak günümüze geldi.

Sakarya’da bulunan Tokatlılar, dernekleri, Tokatlılar Kültür Derneği adı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Serdivan Belediyesi’nin katkıları ile farklı bir kültür etkinliğine imza atmaya hazırlanıyor.

Yürüyerek Kent Meydanı’na gelecekle

Sakarya Tokatlılar Kültür Derneği düzenlediği etkinlik çerçevesinde Adapazarı Yenicami’den başlatacakları yürüyüş korteji ile Kent Meydanı’na gelecekler. Burada Sakarya Büyükşehir ve Serdivan Belediyeleri’nin katkıları ile düzenlenen bir organizasyona imza atacaklar.

16 Mar 2018 - 09:49 - Kültür & Sanat



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.

01

Tuna Uzun - Böyle etkinlikleri görmek yaşamak istiyoruz işte. Ruhumuzu diri tutacak, hüzünlü de olsa mazimizi sürekli yaşayabileceğimiz etkinlikler istiyoruz. Orada olacağız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 09:49