12 kişiden oluşan ekip Malezya'ya hareket etti

Malezya üzerinden deprem bölgesine ulaşmaya çalışacaklar

Uluslararası Yardım Kuruluşu Kimse Yok Mu bünyesinde faaliyet gösteren Asya Arama Kurma Ekibi de, dün 7,9 büyüklüğündeki depremle sarsılan Nepal’e hareket etti.

113 ülkede faaleyetlerine devam eden Kimse Yok Mu bünyesinde faaliyet gösteren Asya Arama Kurma Ekibi, dün 7,9 büyüklüğündeki depremle sarsılan Nepal’e hareket etti.

12 kişiden oluşan Asya Arama Kurma timi, Malezya üzerinden deprem bölgesine ulaşmaya çalışacak. Ekibin bugün akşama doğru deprem bölgesine ulaşması bekleniyor. Tam donanımlı ekip, deprem bölgesinde hem arama kurtarma çalışmalarına katılacak, hem de acil insani yardım faaliyetlerinde bulunacak. Arama kurtarma timini, sağlık ve psiko-sosyal destek ekibi takip edecek.

Nepal’e 100 bin Dolarlık tıbbi ve Acil Gıda Yardımı Yapılacak.

Tweeter hesabından açıklama yapan Dernek Başkanı İsmail Cingöz, ‘Yola çıkan ekiplerimle beraber, KYM olarak ilk etapta acil kullanılmak üzere 100.000 tıbbi ve acil gıda yardımı kararı aldık. İnşallah başlatma kararı verdiğimiz ve Pazartesi günü bildiriminde bulunacağımız NEPAL kampanyamızla yaralar sarılmaya çalışılacak. Tüm Nepal halkına Allah sabırlar versin. Onlar için İnşallah bizler de fiili ve kalbi tüm duamızla yanlarında olacağız.’ dedi.

Asya Arama Kurma Timi lideri Ertuğrul Yorguner, bölgede kalacakları en az 10 günlük zaman zarfında var güçleriyle arama ve kurtarma çalışmalarında bulunacaklarını söyledi.12 kişilik bir öncü ekipten oluştuklarını dile getiren Yorguner, "Bugün Nepal’deki deprem haberini alır almaz Asya Kurtarma ekibi olarak hemen teyakkuza geçtik. Bölgedeki arkadaşlarla irtibata geçerek deprem bölgesine en yakın diğer gönüllü arkadaşlarımız deprem bölgesine yönlendirmeye çalıştık. Hem onlar hem de Birleşmiş Milletler aracılığıyla bilgi edinmeye çalıştık. Nepal hükümetinin uluslararası yardım çağrısı üzerine Asya ekibi bir kurtarma timi halinde şu anda bölgeye intikal aşamasındayız" diye konuştu.

Tam donanımlı kurtarma ekibi, Malezya üzerinden Nepal’a ulaşmaya çalışacak. En az 10 gün bölgede kalacak olan ekip edineceği izlenimler doğrultusunda merkeze bilgi vererek, ihtiyaç duyulması durumunda çadır, gıda temizlik malzemeleri dağıtmaya çalışacak.

26 Nis 2015 - 20:36 - Dünya



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.